07-01-2009
|
#4 (permalink)
|
|
Dr. Gregory House
|
Aslında en önemli oyuncu ile en geride kalmış oyuncu free-agent piyasasında her zaman üsttedir.Çünkü önemli oyuncu önemlidir,geride kalmış oyuncu ise süper oyuncu havasında olur.Bakıyoruz Artest-Wallace-Iverson-Boozer sorunlu oyuncular.Daha doğrusu şıklardaki oyuncuların alayı sorunlu ama ana temel sorunları bun oyuncular.Ayrıca Carlos Boozer'ı çıkartabiliriz o Utah'la anlaştı.Hele şükür anlaştı yoksa ortada kalacaktı.Shawn'dan başlamak istiyorum.Shawn'ın en büyük özelliği oyun içerisinde aç olmasıdır.Oyun içerisinde Shawn'ı ön planda tutmak istiyorsanız,zeki bir guarda sahip olmanız gerekiyor.Shawn,Suns yıllarında Steve ile mükemmel bir uyum içerisindeydi.Steve'in alley-oop paslarını değerlendirir,1 metrelik alanda(pota altında sıkışınca) harikalar yaratırlardı.Amare olsun Steve olsun hep Marion'u beslerlerdi.Nitekim Shawn içinde öyle Amare içinde.Bu üçlü hep birbirini besliyordu.Marion takas oldu kariyeri söndü diyebiliriz.Çok adını duyamadık.Niye çünkü eski hızlı oyuna alışıktı.Toronto gibi uyuşuk taktiğe uygun bir yeteneği yoktu.Toronto'da Jose Manuel,Marion'ı her zaman ebsleyebilirdi ama Marion eski benliğini kaybetmişti.Şimdilerde free-agent dünyasında hep üstlerde.Niye?Otoriteler onun oyununu sadece Phoenix döneminde aldı.Eğer Raptors döneminide bu icraatlara alsalar Marion'ı kimse takmaz.Allen için ise eski videolarını izleyip işte bu adam gelecek sezona damga vuracak diyebiliriz ama bana göre sadece lafta kalır.Detroit'de eski benliğini gösteremedi.Ki o aralar Stuckey şov vardı.40+ sayılar,haftanın oyuncusuda oldu galiba.Allen dönemi bana göre sona erdi.Allen şimdi oynasa en fazla 15 say 5 asist 3 ribaund 1-2 top çalma istatistiklerini yapar.Aslında bu istatistikler çok kötü değil hatta normal düzeyde bir istatistik ama Allen için bunlar çok ama çok kötü performans olur.Ah Kidd ah.Bu adamın kariyerinin bittiğini Dallas'a gittiğinden anlayabiliriz.Richard ve Vince ile neler yapmadıki.Adam Vince ile son saniye basketini alley-opp'la yapıyordu.Daha ne olsun?Çok özlüyorum bu üçlüyü.Ama hepsi dağıldı.Mike'a hiç değinmiyorum Atlanta'da kendini buldu.Lamar istikrarsız bir oyuncu.Şahsen ben bir koç olsam Lamar gibi adamı takımda tutmam ama Lakers'ın oyun düzeni Lamar'a aç.Lamar'da Lakers'a aç.Bu yüzden takımda kalması en doğru yol olur.Ron'da play-off'larda özellikle Lakers serisinde habire şut attı.Zorlama şutlar,kolay topları bulup illa onu savunanın kendisine gelmesini bekleyip savunmasının geldiğinden sonraki şutlar ve bom boş şutlar onun free-agent'da üstlerde olmasını gösteriyor.Ama Ron takımda ayrılmamalı.Yoksa takım tecrübesiz ama yetenekli Aaron'a e Luis'e kalacak.Tracy gelecek sezonun yarısında forma giyemeyecek.Yarısından sornada eski ritmini bulamayacağında Tracy'i geçiriyorum.Yao'nun sakatlığıda kariyerini bitirme olağına gelmiş.Yao'uda geçiyorum.Ee o zaman bu takımın Ron'a çokihtiyacı var.Ama Ron şutlarına çok dikkat etmeli.Rasheed ise sahada ruh gibi dolaşıyor.Nerede ne zaman ve nasıl forma giyeceği meçhul.Pek bir yorum yapamıyorum.
|